Možda niste ljubitelj sirovih torti i još posnih, ali ova će vas oduševiti. Sastojci su fenomenalni, a priprema nije zahtevna.

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g pečenih lešnika
  • 120 g urmi (odmerene bez koštica)
  • 1 velika kašika meda

Za fil:

  • 350 g sirovog indijskog oraha
  • 50 g kakao praha
  • 130 g meda (može i više i manje po ukusu)
  • 70 ml kokosovog ulja
  • 200 ml biljnog mleka (koristila sam kokosovo)

Priprema:

Indijski orah i urme potopite u vodu. Indijski najbolje potopite noć pre, a urme je dosta da stoje 1h u vodi. Pre pravljenja jedno i drugo ocedite. Sve sastojke za koru stavite u blender, najbolje da se melje iz više puta kako bi sve bilo jednako. Zatim u kalup prečnika 20 cm uglavite pek papir na dnu i rasporedite dobijenu smesu. Odložite u frižider.

Za fil: Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete svilenkasti fil. Zatim fil rasporedite po kori stavite tortu u zamrzivač preko noći. Sledećeg dana je izvadite iz zamrzivača, ako volite da torta bude malo mekša, izvadite je 1h pre serviranja kako bi omekšala i lakše se sekla.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: slatkadomacica