Možda niste ljubitelj sirovih torti i još posnih, ali ova će vas oduševiti. Sastojci su fenomenalni, a priprema nije zahtevna.
Sastojci:
Za koru:
- 200 g pečenih lešnika
- 120 g urmi (odmerene bez koštica)
- 1 velika kašika meda
Za fil:
- 350 g sirovog indijskog oraha
- 50 g kakao praha
- 130 g meda (može i više i manje po ukusu)
- 70 ml kokosovog ulja
- 200 ml biljnog mleka (koristila sam kokosovo)
Priprema:
Indijski orah i urme potopite u vodu. Indijski najbolje potopite noć pre, a urme je dosta da stoje 1h u vodi. Pre pravljenja jedno i drugo ocedite. Sve sastojke za koru stavite u blender, najbolje da se melje iz više puta kako bi sve bilo jednako. Zatim u kalup prečnika 20 cm uglavite pek papir na dnu i rasporedite dobijenu smesu. Odložite u frižider.
Za fil: Sve sastojke stavite u blender i blendajte dok ne dobijete svilenkasti fil. Zatim fil rasporedite po kori stavite tortu u zamrzivač preko noći. Sledećeg dana je izvadite iz zamrzivača, ako volite da torta bude malo mekša, izvadite je 1h pre serviranja kako bi omekšala i lakše se sekla.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem