Čizkejk se pravi sa sirom, što i sam naziv govori, ali ako stavite puding od vanile dobićete kremasti desert koji ćete obožavati.
Sastojci:
Za podlogu:
- 300 g mlevenog keksa
- 180 g margarina
- 5 kašika mleka ( sojinog ili kravljeg )
Za žuti fil:
- 500 ml sojinog mleka
- 6 kašika šećera
- 2 pudinga od vanile
- 100 g margarina
Za fil od malina:
- 350 g malina
- 1 puding od vanile
- 1 kašika gustina
- 140 g šećera
- 200 ml vode
- +100ml vode da se razmuti gustin i puding
Priprema:
Za podlogu: Istpite margarin i dodajte u mleveni keks. Takođe dodajte i mleko (sojino ukoliko pravite posni kolač)
Dobro promešajte da se sastojci sjedine i prebacite u kalup. Poravnajte čašom ili nekim predmetom sa ravnim dnom. Odložite u frižider.
Za žuti fil: U mleko (sojino) dodajte šećer i zakuvajte puding. Ostavite da se puding potpuno ohladi. Kada se ohladi u njega dodajte margarin i dobro umutite. Prebacite fil na podlogu od keksa i vratite u frižider.
Za fil od malina: U šerpu stavite vodu, maline i šećer i ostavite da provri. Posebno sjedinite puding, gustin i 100 ml vode, promešajte da se sjedini i kada provri fil sa malinama, dodajte puding sa gustinom, skuvajte i ostavite na sobnoj temperaturi samo da se prohladi. Zatim ga sipati preko žutog fila u kalup i ostaviti preko noći da se stegne. Nakon toga kolač je spreman da se seče i posluži.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Po receptu jecine kulinarije