POSTAĆE KLASIK MEĐU KOLAČIMA - LAKA PRIPREMA, A ODLIČAN UKUS: Desert sa piškotama i filom, a u sredini žele od jagoda

Toliko jednostavno, a krajnji rezultat je mekani biskvit od piškota, kremasti fil od maskarpone sira i žele od jagoda. Još jedan plus za pravljenje ovog kolača je taj što se ne peče.

Printscreen/YT/Cookrate

Kolači bez pečenja su idealni za početnike u kuvanje, ali su i odlično rešenje za iskusne domaćice koje žele brzi i ukusne deserte koji će ostaviti utisak na goste. 

Sastojci:

  • 300 g piškota 
  • 200 ml mleka 
  • 100 ml slakte pavlake 
  • 500 g maskarpone sira 
  • 500 g krem sira 
  • 100 g šećera u prahu 
  • 100 ml pavlake 
  • 10 ml limunovog soka 
  • 10 ml ekstrakta vanile 

Još:

  • 200 g smrznutih jagoda 
  • 20 g kukuruznog skroba 
  • 50 g šećera 
  • 20 ml vode 

Priprema: 

Piškote umočite u mleko i ređajte u pleh. Slatku pavlaku, maskarpone, krem sir, šećer u prahu, pavlaku, limunov sok i ekstrakt vanile dobro umutite da se sve sjedini. Sipajte pola fila preko piškota i stavite u frižider na pola sata.
Jagode usitnite u blenderu, pa stavite u tiganj sa malo vode. Dodajte šećer, skrob i kuvajte par minuta dok se ne zgusne. Sipajte preko  fila i stavite da se ohladi nekih pola sata. Preko stavite preostali fil i piškote. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs