Originalni tiramisu se pravi tako što se piškote umoče u kafu, pa preko ide kremasti fil sa maskaropone sirom i na kraju kakao. Ovaj recept se malo razlikuje, ali u njemu su spojena 2 fantastična deserta - tiramisu i palačinke - i sigurni smo da ćete ga obožavati.
Sastojci:
Za palačinke:
- 6 jaja
- 500 ml mleka
- 500 ml kisele vode
- 500 g brašna
- prstohvat soli
- 30 g šećera
- 10 g vanilin šećera
- 100 ml istopljenog putera
Za fil:
- 500 g maskarpone sira
- 300 g kisele pavlake
- 80 g šećera u prahu
- 10 g vanilin šećera
- 1 kašičica ekstrakta badema
Za dekoraciju:
- kakao
- maline
Priprema:
Pomešajte oba šećera, so i jaja i umutite. Dodajte mleko i brašno, opet umutite, a zatim dodajte kiselu vodu i puter. Procedite smesu kroz cediljku, a zatim ispecite palačinke. Pomešajte sve sastojke za fil i dobro umutite. Ako želite da palačinke budu pravilnog oblika, uzmite dno od nekog kalupa prečnika 20 cm i stavite preko palačinki, pa isecite krajeve.
Ređajte palačinke jednu na drugu, a između namažite tanak sloj fila. Ostavite u frižideru 2 sata, pa dekorišite kakaom i malinama.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs