LAGANA I BRZA TORTA IDEALNA ZA SVE PRILIKE: Napravite desert sa krem bananicama i pudingom - odmah će nestati iz tanjira

Kremsta torta sa krem bananicam i pudingom se lako pravi, a ukus je neponovljiv.

Cooking

Ova torta sadrži sve sastojke koje volite - krem bananice, puding od vanile, piškote i čokoladu. Kremasta i lagana idealna je za rođendanska slavlja. Ne samo što je ukusna, nego se i brzo pravi, a dodatna prednost je i ta što se ne peče, pa ne morate da palite rernu na ovu vrućinu, ako želite nekoga da obradujete. 

Sastojci:

  • 600 g piškota
  • oko 800 ml mleka

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 120 g pudinga od vanile 
  • 6 kašika šećera (oko 120g)
  • 10 g vanilin šećera
  • 6 čokoladnih bananica 
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 200 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

  • 100 g šlag krema sa ukusom vanile
  • 200 ml hladne vode/mleka
  • mleveni keks

Priprema:

U činiji pomešajte puding sa šećerom, vanilin šećerom i mlekom (200ml). Preostalo mleko stavite da se kuva i kada provri dodajte puding. Kuvajte uz mešanje dok se smesa ne zgusne. Zatim sklonite sa šporeta. Puding podelite na tri jednaka dela. U jedan dodajte čokoladu i dobro promešajte, kako bi se čokolada lepo istopila. Pokrijte providnom folijom i ohladite. Umutite slatku pavlaku. U ohlađene pudinge jedanko rasporedite umućenu slatku pavlaku. Mikserom umutite pudinge (prvo umutite svetlije, pa onda čokoladni). Čokoladne bananice isecite na kockice, pa dodajte u jedan od vanilin pudinga. Treba da dobijete čokoldani, sa krem bananicama i vanilin punding-fil.
Polovinu piškota (300 g) umočite u mleko i poređajte na dno tepsije. Preko premažite fil sa bananica, pa preko vanilin fil. Zatim poređajte ostatke piškota (300 g) koje ste umočili u mleko. Na kraju tortu premažite sa čokoladnim filom. Dekorišite je po vašem ukusu. Tortu možete odmah da jedete, ali je ukusnija kad odstoji u frižideru.

Izvor: cooking