OVO JE NAJPOPULARNIJA TORTA SVIH VREMENA U SRBIJI: Markizu svi obožavaju - lako se pravi, a malo košta

Markiza je čuveni čokoladni desert kojem nećete moći da odolite.

Printscreen/YT/Deliziose ricette di Katrine

Ako volite čokoladne torte i kolače, Markiza je pravi izbor, jer se lako sprema i ne treba vam rerna. Ide red piškota, pa čokoladni fil i opet red piškota. Sastojci su jednostavni i ne preterano skupi. Markiza je idealna i ako slavite rođendan jer ne postoji osoba kojoj se neće svideti. 

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 500 ml mleka
  • 80 g šećera
  • vanilin šećer
  • 5 kašika brašna
  • 100 g čokolade
  • 200 g putera

Još:

  • 250 ml slatke pavlake 
  • 20 g šećera u prahu 
  • 300-400 g piškota 
  • 200 ml mleka
  • rendana čokolada 

Priprema:

Umutite šećer, jaja i vanilin šećer. Dodajte brašno, mleko i nastavite da mutite. Dobijenu smesu kuvajte uz konstantno mešanje dok se ne zgusne, pa dodajte čokoladu. Sklonite sa vatre, pa dodajte puter i umutite. Kalup obložite providnom folijom, pa piškote umočite u mleko i ređajte u kalup. Poređajte i po ivici jedan red. Zatim sipajte čokoladni fil, pa još jedan red piškota umočenih u mleko. Pokrijte folijom, pa stravite u frižider 3-4 sata. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa premažite celu tortu. Pospite rendanom čokoladom. 

Izvor: stvarukusa.rs