Kolači koji se ne peku, pa još sa čokoladom i keksom su svima omiljena kombinacija. Kada su napolju visoke temperature ne pada vam teško da pravite ove jednostavne poslastice jer samo treba da smućkate sastojke. Ovsene pahuljice i orahe ne morate da stavljate ako ne volite.
Poslužite ih posle fantastičnog ručka kao što je piletina sa tikvicama i pečurkama.
Sastojci:
- 400 g usitnjenog keksa
- 125 g margarina
- 50 g čokolade za kuvanje
- 150 ml vode
- 5 kašike šećera
- 1 šaka ovsenih pahuljica
- 1 šaka seckanih
Za premaz:
- 50 g čokolade
- malo ulja
Priprema:
U vodu, dodajte šećer, margarin i čokoladu, pa stavite da provri. Sklonite sa vatre i dodajte keks, sjedinite. Manji pleh obložite pek papirom, pa sipajte dobijenu smesu i lepo poravnajte. Premažite čokoladom otopljenom sa malo ulja. Možete da pospete sa tropskim muslijem.
Recept poslala Tanja Đorđević