TOLIKO JE KREMAST DA SE ODMAH TOPI U USTIMA: Napravite voćni kolač sa piškotama - idealan za sve prilike

Probajte recept za kremasti kolač od pudinga i piškota sa prelivom od borovnica.

Printcreen/YT/ Cookrate - Cakes

Danas kada smo u trci sa vremenom, domaćicama je najlakše da naprave kolač koji neće morati da peku. Kolači sa piškotama uglavnom spadaju u one koje se lako i brzo prave. Ako želite da jedete kremast kolač koji se pravi bez ikakve muke, onda će vam osim pudinga od vanile i neizostavnih sastojaka za svaki kolač trebati još i neko bobičasto voće, a u ovom slučaju to mogu biti  borovnice, koje ćete koristiti za preliv, ali i za dekorisanje ako želite.

Sastojci:

Za bazu:

  • 200 g piškota
  • 200 ml mleka

Za fil:

  • 120 g pudinga od vanile
  • 200 g šećera
  • 900 mleka
  • 250 g maslaca
  • 300 g slatke pavlake 

Za preliv:

  • 400 g borovnica
  • 150 g šećera
  • 10 g želatina

Priprema:

Umočite piškote u mleko i poređajte ih u kalup. Za to vreme napravite žuti fil koristeći puding od vanile, šećer i mleko. Sve dobro promešajte da ne bude grudvica i zatim ga skuvajte, pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperturi. Umutite maslac, pa dodajte u žuti fil i sjedinite mikserom. Preko piškota sipajte fil, a onda i umućenu slatku pavlaku. Borovnice i šećer koje ćete dobro promešati, skuvati, a onda  i izmiksati i procediti  i na kraju dodati želatin. Pre posluživanja ostavite kolač u fližideru jedan sat da se dobro stegne.