Pripremite ukusan kremasti desert bez brašna. Za ovaj recept vam ne treba ni rerna ni mikser, sve napravite u šerpi. Veoma jednostavno, kolač koji možete poslužiti uz čaj ili kafu.
Sastojci:
- 400 ml mleka
- 100 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 100 ml mleka
- 2 supene kašike kakaoa
- 90 g mlečne čokolade
- 8 g agar-agara
- 2 kašike vode
Priprema:
Sipajte 400 ml mleka u šerpu sa debelim dnom. Zagrejte mleko, povremeno mešajući. U 100 ml mleka umešajte kakao pa dodajte u mleko. Kuvajte uz stalno mešanje. Dodajte i mlečnu čokoladu.
Agar razmutite u vodi, pa dodajte smesi sa mlekom. Pustite da provri i kuvajte 2 minuta. Sipajte vruće u kalup, ostavite da se ohladi, pa stavite u fruižider na par sati. Ukrasite kakaom.