DOMAĆE RAFAELO KUGLICE, JOŠ BOLJE OD KUPOVNIH: 1 neočekivani sastojak ih čini mlečnim i kremastim 

Ulepšajte novogodišnje i božićne praznike domaćim kolačima, a rafaelo je idelan da dočara zimsku idilu jer liči na sneg.

Sunčica Stanković

Polako kreće novogodišnja euforija. Već je vreme da se kiti jelka, ali i da se priprema meni za najluđu noć. Pored ruske salate i pečenja koji su obavezni u svakoj porodici na svečanoj trpezi, osmislite i kakva predjela, ali i kolače želite da servirate. Ako vam dolaze i prijatelji na večeru onda osmislite i sitne zalogaje koji ne samo da su ukusni, nego su i dekorativni. 

A na slatki sto izvadite čuvene kokos kolače kojima niko neće moći da odoli. Rafaelo se pravi brzo i lako, a i nekako liči na sneg, pa će istinski dočarati zimsku čaroliju. 

Sastojci:

  • 200 g putera, sobne temperature 
  • 100 g bele čokolade 
  • 210 g neutralne tečne pavlake
  • 16 ml kondenzovanog nezaslađenog mleka
  • 130 g  šećera
  • 100 g lešnika
  • 400 g kokosovog brašna + 200 g za dekoraciju

Priprema:

Čokoladu izlomite na kockice, pa dodajte zagrejanu pavlaku i kondeznzovano mleko i dobro sjedinite. Pavlaku i mleko zagrejte do tačke ključanja. Zatim dodajte puter i šećer, promešajte, pa dodajte kokosovo brašno i celu smesu dobro sjedinite. Oblikujte kugle, veličine oraha, u sredinu stavite 1 lešnik, opet oblikujte kuglicu, pa ih uvaljajte u kokos. 

Recept poslala Sunčica Stanković