SAVRŠENA TORTA SA JAFOM IZ TETRAPAKA: Bez puno muke napravite poslasticu koja će nestati odmah 

Umesto kalupa sada koristite tetrapak od mleka da napravite fantastičan kolač. Kada se pomešaju jafa i piškote ne može da bude loše.

Printscreen/YT/Cookrate - Cakes

Neverovatan kolač koji se pravi u tetrapaku. Bez pečenja, samo se poređaju piškote, zatim se sipa puding od vanile, a onda se doda i jafa keks. Ovo savršenostvo od kolača se na kraju ukrasi istopljenom belom i crnom čokoladom i eto poslastice koju niko neće moći da odbije. 

Sastojci:

  • 100 g piškota 
  • 200 ml kafe 
  • 600 ml mleka 
  • 80 g pudinga od vanile 
  • 100 g šećera 
  • 300 ml slatke pavlake 
  • 300 g jafa keksa 
  • 100 g bele čokolade 
  • 100 g crne čokolade 

Priprema:

Uzmite tetrapak od litarskog mleka i isecite jedan kraj, properite vodom. Po dnu poređajte piškote umočene u kafu. U mleko dodajte šećer i puding, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte gotov puding, pa sjedinite mikserom. Sipajte preko piškota. Ostavite u frižideru pola sata. Poređajte jafu preko, prelijte sa otopljenom crnom i belom čokoladom, pa vratite u frižider na 3 sata. Izvadite iz tetrapaka i ukrasite ivice kolača sa seckanim kikirikijem. 

Izvor: Stvar ukusa