Za ovaj kolač vam ne treba ni puno sastojaka, ali ni puno truda. Napravite čokoladni fil, pa ređajte keks i fil. Nikad prostije, pogotovo kada vam se jede nešto slatko, a da nije kupovno, ovaj kolač bez pečenja je odlično rešenje. Jedino što možda malo duže traje je kuvanje fila, ali i to je gotovo za 15 minuta.
Sastojci:
- 200 g napolitanki
- 650 ml mleka
- 40 g kakaoa
- 80 g skroba
- 400 g čokolade
- 50 g putera
Priprema:
U mleko dodajte skrob, šećer, kakao i kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne. Dodajte puter i čokoladu (200 g) i mešajte dok se ne otopi. Kalup dimenzija 25x10 cm obložite providnom folijom. Sa malo fila pokrijte dno, pa poređajte napolitanke, a zatim fil, pa napolitanke i tako ređajte dok ne utrošite materijal. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider 2 sata. Prelijte istopljenom čokoladom (200 g) i pospite seckanim kikirikijem.
Izvor: Stvar ukusa