KESTEN PIRE: Evo kako sami da napravite ovu kremastu poslasticu od svega nekoliko sastojaka

Najukusniji slatkiš koji nas podseća na detinjstvo.

Shutterstock

Domaći pire od kestena možete jesti sa šlagom kao desert, ali ga možete koristiti i za razne torte i kolače. Priprema nije komlikovana, treba vam svega nekoliko sastojaka.

Sastojci:

  • 1 kg kestena
  • 500 ml punomasnog mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 50 g šećera
  • 2 kašičice ruma

Priprema:

Skuvajte kestene u vodi i ogulite ih a zatim ih usitnite u pire. Nalijte mleko, dodajte šećer i rum pa kuvajte dok kesteni ne upiju mleko i dok se sve ne sjedini mešajući. Ako vam se čini da je smesa pregusta dodajte još mleka, a ako je preretka kuvajte malo duže. Kada kesteni upiju mleko i napravi se gusta smesa, provucite je kroz mašinicu za meso da biste dobili rezance. Ukoliko ne želite rezance smesu umutite mikserom da se dobije homogena smesa. Ukrasite šlagom i servirajte..

Izvor: Stvar ukusa