TOP 3 KOLAČA KOJA SE NE PEKU: Jedan je zamena za tiramisu, drugi je od jogurta, a za treći vam je potrebno 5 minuta

3 predloaga za jednostavne kolače sa omiljenim sastojcima, kao što su piškote, jogurt...

Printscreen/YT/Cookrate/Whattocook/GÜLSÜMÜN SARAYI TV

Lagani kolači koji se ne peku su pravi letnji izbor. Kremaste poslastice sa osvežavajućim sastojcima, ulepšaće vam dan, a neće oduzeti puno vremena za pripremu. Predlažemo 3 recepta koja sigurno volite, a ako ih niste probali očaraće vas na prvi zalogaj. I domaći sladoled je dobar izbor kada su napolju vrućine. 

KREMASTI KOLAČ BEZ PEČENJA

Printscreen/YT/Cookrate 

Sastojci:

  • 200 g piškota
  • 150 ml kafe
  • 250 ml slatke pavlake
  • 300 ml mleka
  • 100 g šećera u prahu
  • 10 g vanilin šećera
  • 2 kesice vanila šlag krema
  • kakao

Priprema:
Umočite piškote u kafu i poređajte u pleh. Slatku pavlaku, mleko, šećer u prahu i krem sa ukusom vanile pomešajte, pa umutite. Sipajte preko piškota i poravnajte. Možete reckavim kalupom da prošarate kolač. Pospite kakaom i stavite u frižider na minimum 2 sata.

KOLAČ SA JOGURTOM 

Printscreen/YT/What to cook 

Sastojci:

  • 20 g želatina
  • 3 žumanca
  • 100 g šećera
  • 350 g mleka
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 300 g grčkog jogurta
  • 6-10 ptit ber keksa

Priprema:

Želatin pomešajte sa vodom. Žumanca, šećer i vanilin šećer umutite, pa stavite da se kuva. Sipajte mleko i ostavite da proključa. Sklonite sa šporeta i dodajte nabubreo želatin i promešajte. Zatim stavite grčki jogurt.

Sipajte smesu u posudu 12x20 cm obloženu pek papirom i stavite keks preko. Pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na 3 sata. Okrenite i izvadite iz posude, pa pospite rendanom čokoladom.

OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ OD 3 SASTOJKA 

Printscreen/Youtube/GÜLSÜMÜN SARAYI TV 

Sastojci:

  • 100 g šećera
  • 1 l soka od višanja
  • 120 g kukuruznog skroba
  • kokos za ukrašavanje 

Priprema:

Stavite šerpu na ringlu, sipajte 5 čaša soka i lagano zagrevajte. Zatim dodajte kukuruzni skrob i mešajte dok se ne istopi. Dodajte i šećer pa zagrevajte dok ne dobijete gustu masu kao za puding. Zatim stavite smesu u kaupe oblika po želji, koje ste prethodno nakvasili vodom. Ostavite da se malo ohladi i stegne. Kada izvadite kolač iz kalupa uvaljajte u kokos i služite.

Izvor: Stvar ukusa