SORBE OD DINJE: Lagan i bez trunke šećera, a pravi se od samo 3 sastojka

Napravite sorbe od dinje koji će vas savršeno osvežiti u vrelim letnjim danima.

Printscreen/YT/Melons Le Rouge Gorge

U toku vrelih letnjih dana, obično smo u potrazi za nečim osvežavajućim i ukusnim. Ako obraćate pažnju na ishranu i želite da izbegnete visokokalorične sladolede, onda je recept za uskuni sorbe od dinje prava stvar za vas. Za pripremu ove ledene poslastice trebaće vam najviše 15 minuta, a birajte što zrelije plodove, jer što je dinja slađa i sorbe će biti slađi.

Ne sadrži ni trunku šećera, a zasladiće vas kao najlepši voćni sladoled. 

Sastojci:

  • 500 g dinje
  • 70 ml ruma
  • 1 limun

Priprema:

Dinju očistite od semenki i kore, pa je isecite na kockice. Stavite je u blender, pa je sameljite da dobijete kašu. Možete i da je izgnječite štapnim mikserom. Dodajte rum, limunov sok i naribanu koricu, pa još jednom sve kratko umutite. Preručite u činiju koja može da ide u zamrzivač i ostavite na 3-4 sata da se zaledi. Na svakih pola sata sorbe malo promešajte, da biste razbili eventualne kristale leda koji su se nahvatali. Služite ga u staklemim čašama ili šoljama, a po želji ga ukrasite sa komadima sveže dinje.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE