Kada su napolju vrućine više nam prijaju lagani kolači koji se ne peku. Sve su popularniji postali i mlečni kolači u koje možete da dodajete sastojke po želji. Glavna namirnica je mleko, ali može da bude i kombinacija nekoliko vrsta mleka, a danas vam donosimo najbolji recept. Napravite mlečni kolač u koji ćete dodati čokoladu i jagode. Ova kombinacija sastojaka je dobitna i čini ovaj kolač prosto neodoljivim.
Sastojci:
- 1 konzerva kondenzovanog mleka
- 2 ravne kašike kukuruznog skroba
- 200 ml slatke pavlake
- 420 ml mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- Za ganaš:
- 300 g čokolade
- 400 ml slatke pavlake
- 500 g jagoda
Recept za crno-beli mlečni kolač sa jagodama:
U posudu sipajte kondenzovano mleko, pa dodajte skrob i promešajte. Zatim sipajte slatku pavlaku, mleko i vanilu, pa sve dobro sjedinite. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Zatim stavite šerpu sa filom u posudu sa ledenom vodom i nastavite da mešate dok se fil još malo ne zgusne. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, a jagode očistite i isecite na polovine. U vatrostalnu posudu sipajte prvo malo čokoladnog ganaša, pa poređajte jagode uspravno po ivici. Zatim sipajte beli fil i poravnajte, a onda ponovo čokoladni ganaš. Poređajte jagode po vrhu, pa sipajte beli fil. Na kraju sipajte čokoladni fil, poravnajte i stavite u frižider preko noći da se dobro stegne.
Pročitajte i ovo: Mlečne kocke prelivene čokoladom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.