Leti se najčešće konzumiraju ledena pića i poslastice, jer nas na visokim temperaturama rashlade. Bez sladoleda ne može da prođe leto, a mi vam predlažmo da probate i ledeni mlečni kolač koji se preliva čokoladom i kikirijem. Ovaj lagani mlečni kolač se jednostavno pravi, a istovremeno će vas rashladiti i zasladiti. Ni sastpjci nisu skupi, pa vam savetujemo da obavezno probate.
- Sastojci:
- 70 g šećera
- 1 kašika nes kafe
- 1 kašika želatina
- 900 ml mleka
- 50 g kikirikija
- 250-300 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
U šerpi pomešajte šećer, nes kafu, želati i sve to prelijte mlekom. Kuvajte dok ne krene da ključa, uz neprestano mešanje. Ostavite još 3 minuta na šporetu, pa dobijenu smesu sipajte u vatrostalnu posudu. Stavite u frižider na 2 sata. Čokoladu otopite sa uljem, pa dodajte seckani kikiriki. Izvadite kolač iz posude i prelijte čokoladnom glazurom. Vratite u zamrzivač da se stegne.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem