Sigurno ste nekada u radnji kupili onaj mekani keks sa mrvicama čokolade, a mi vam predlažemo kako da ga napravite kod kuće. I to punjen karamelom. Ova ukusna poslastica je super ideja i kada idete u goste, jer možete da im upakujete u neku kutiju i ponesete na poklon. Keks sa čokoladom nije teško napraviti, a svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo. 

  • Sastojci:
  • 1 šolja putera
  • 1 šolja smeđeg šećera
  • 1/2 šolje belog šećera
  • 2 velike banane
  • 2 jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 šolje višenamenskog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 šolja čokoladnih mrvica
  • karamel krem

Priprema: 

Ispasirajte bananu, pa dodajte istopljeni puter i obe vrste šećera. Sve dobro sjedinite, pa dodajte jaja i vanilu. Promešajte i na kraju dodajte prosejano brašno sa sodom bikarbonom i posolite. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, pa dodate čokoladne mrvice. Promešajte i pokrijte providnom folijom, pa dobijeno testo stavite u frižider na 15-20 minuta. Uzmite malo smese, oblikujte lopticu, pa prstom napravite udubljenje. Sipajte karamel krem i opet oblikujte lopticu da zatvorite rupu. Poređajte na pleh obložen pek papirom i stavite u frižider najamnje na pola sata, a najbolje preko noći. Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 12-15 minuta. 

Instagram/missthessa_ Američki keks sa čokoladom punjen karamelom

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow domaći keks sa jabukama

Izvor: Stvar ukusa