Sigurno ste nekada u radnji kupili onaj mekani keks sa mrvicama čokolade, a mi vam predlažemo kako da ga napravite kod kuće. I to punjen karamelom. Ova ukusna poslastica je super ideja i kada idete u goste, jer možete da im upakujete u neku kutiju i ponesete na poklon. Keks sa čokoladom nije teško napraviti, a svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo.
- Sastojci:
- 1 šolja putera
- 1 šolja smeđeg šećera
- 1/2 šolje belog šećera
- 2 velike banane
- 2 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 3 šolje višenamenskog brašna
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1/2 kašičice soli
- 1 šolja čokoladnih mrvica
- karamel krem
Priprema:
Ispasirajte bananu, pa dodajte istopljeni puter i obe vrste šećera. Sve dobro sjedinite, pa dodajte jaja i vanilu. Promešajte i na kraju dodajte prosejano brašno sa sodom bikarbonom i posolite. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, pa dodate čokoladne mrvice. Promešajte i pokrijte providnom folijom, pa dobijeno testo stavite u frižider na 15-20 minuta. Uzmite malo smese, oblikujte lopticu, pa prstom napravite udubljenje. Sipajte karamel krem i opet oblikujte lopticu da zatvorite rupu. Poređajte na pleh obložen pek papirom i stavite u frižider najamnje na pola sata, a najbolje preko noći. Pecite u zagrejanoj rerni na 175°C oko 12-15 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu