Mlečni kolači se lako prave i ne zahtevaju posebno poslastičarsko umeće. Sve što treba da uradite jeste da skuvate fil i pomešate sa ostalim sastojcima. Donosimo vam jednostavan recept za osvežavajući mlečni kolač sa limunom, a ako ste ljubitelj čokolade, probajte i mlečni kolač preliven čokoladom.
Sastojci:
- 400 ml mleka
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 limun
- 2 žumanceta
- 40 g šećera
- 15 g skroba
- 100 g kondnezovanog mleka
Recept za kremasti mlečni kolač:
Pripremite mleko
U šerpu sipajte mleko, pa dodajte vanilin šećer i rendanu koru limuna. Kuvajte dok ne krene da vri, pa sklonite sa šporeta i procedite.
Pripremite smesu sa jajima
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte skrob i sve lepo sjedinite. Sipajte u proceđeno mleko, pa kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Sipajte u neku posudu, pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Pomešajte kondenzovano mleko i limun
U posudu sipajte kondenzovano mleko i sok od limuna, pa lepo umutite. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru pola sata. Pomešajte fil sa jajima sa ohlađenim kondenzovanim mlekom i sve lepo sjedinite.
Napravite kolač
Sipajte dobijenu smesu u vatrostalnu posudu, pa poravnajte i ohladite u frižideru sat vremena. Pospite kakaom ili rendanom čokoladom.
Pročitajte i ovo: Lažna krempita spremna za manje od pola sata
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus