Kako se pravi domaći sladoled od limuna

Osvežavajući i kremast citrusni sladoled ne smete da propustite ovog leta.

Shutterstock

Domaći sladoled od limuna pravi se sa sokom i korom ovog citrusa, uz slatku pavlaku i žumanca. Ako volite sladolede možda ćete želeti da napravite i pohovani sladoled kao iz restorana. Evo i kako da napravite savršen domaći sladoled od limuna!

Sastojci:

  • 130 ml punomasnog mleka
  • 130 g šećera
  • 5 velikih žumanaca, lagano umućenih
  • 3 kašike rendane limunove kore
  • 100 ml svežeg limunovog soka
  • 250 ml slatke pavlake

Recept za domaći sladoled od limuna:

U malom loncu zagrejte mleko na 175 °, a zatim umešajte šećer dok se ne rastvori. Umutiti malu količinu ovog mleka u žumanca. Vratite sve u lonac, neprestano mešajući. Dodajte limunovu koricu. Kuvajte uz stalno mešanje na laganoj vatri, dok smesa ne bude dovoljno gusta da obloži metalnu kašiku. Ne dozvoliti da proključa.

Odmah uklonite sa vatre; umešajte limunov sok i slatkupavlaku. Stavite u posudu. Pritisnite najlonsku foliju po površini krema; stavite u frižider na nekoliko sati ili preko noći. Prebacite sladoled u posude za zamrzavanje i zamrznite na 2-4 sata ili dok se ne stegne. Ponovite sa preostalom smesom. Servirajte i uživajte!

Pročitaje kako se pravi najbolji čokoladni sladoled od samo 3 sastojka

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za sladoled za decu bez šećera  Instagram/pp_polezno_pp

StvarUkusa/L.S.