Recept za domaći sladoled od malina

Sladoled od malina je bogatog ukusa zbog jaja i slatke pavlake, a jednostavno se priprema.

Shutterstock

Sastojci:

  • 4 žumanca
  • 50 g šećera
  • Prstohavat morske soli
  • 480 g slatke pavlake
  • 340 g zrelih malina, smrznutih ili svežih
  • 1 kašika sveže ceđenog soka od limuna

Recept za domaći sladoled od malina:

U šerpu sipajte šećer, so, žumanca i slatku pavlaku. Stavite na srednje nisku vatru. Kuvajte dok se dno krema ne zgusne. Prebacite u činiju (ako vidite komadiće kreme, procedite je kroz sitno sito u činiju) i ostavite na stranu. Pasirajte maline u blenderu.

Stavite sitno sito preko posude sa kuvanim kremom i sipajte pire od malina u cediljku. Promešajte i pritisnite da procedite što je moguće više pirea. Dodajte limunov sok u mešavinu i mešajte dok se sve ne sjedini.

Ako želite, možete dodati malo ekstrakta vanile. Ostavite smesu na sobnoj temperaturi, a zatim pokrijte plastičnom folijom i stavite u frižider preko noći (ili najmanje 6-8 sati).

Ako se malo krema steglo na vrhu, promešajte da se sjedini. Dobro umutite smesu mikserom ili još bolje aparatom za sladoled, prebacite u posudu koja može hermetički da se zatvori i zamrznite. Uživajte u sladoledu kada poželite.

Domaći sladoled od malina je vrlo raskošan i prednost je što možete da koristite i sveže i zamrznute maline. Ukoliko volite ovakvu vrstu osveženja, možda ćete želeti da isprobate i domaći sladoled od limuna.

Pročitajte kako se pravi pohovani sladoled kao iz restorana

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za sladoled za decu bez šećera  Instagram/pp_polezno_pp

StvarUkusa/L.S.