Sastojci:
- 4 žumanca
- 150 g šećera
- 250 g šlaga
- 500 g mlaćenice
- kašika ekstrakta vanile ili ruma (opciono)
- džem od borovnica
- 300 g piškota
- sveže borovnice za ukrašavanje
- 600 ml mleka
Pogledajte video:
Recept za tiramisu sa borovnicama:
Za ovaj tiramisu prvo u činiji pomešajte žumanca i šećer i umutite na velikoj brzini električnim mikserom oko 8
minuta. Skuvajte na pari i ostavite na stranu. U rashlađeni fil dodajte mlaćenicu i mutite još jedan minut. U drugoj činiji umutite šlag i pažljivo ga pomešajte sa mešavinom žumanca i mlaćenice. Ostavite na stranu.
Dodajte mleko u šerpu i zagrejte dok ne počne da ključa, najbolje na srednjoj vatri. Natopite piškote u ohlađeno mleko i slažite ih tako da pokrijete celu površinu tepsije. Premažite piškote džemom od borovnica. Zatim premažite mešavinom mlaćenice i zatim opet premažite džemom od borovnica. Prekrijte završnim slojem mlaćenice i ukrasite svežim borovnicama. Uživajte. Možda ćete želeti da isprobate i ruski recept za tiramisu sa jagodama i kokosom.
Pročitajte kako da napravite jednostavni tiramisu sa breskvama
BONUS VIDEO
StvarUkusa