Sastojci:

  • 130 ml slatke pavlake
  • 230 g krem sira, omekšanog
  • 65 g šećera u prahu
  • 3-4 breskve, oljuštene i isečene na kockice
  • 300 ml soka od breskve
  • 24 piškote
  • bademi naseckani
  • nana, opciono

Recept za tiramisu sa breskvama:

Za ovaj tiramisu prvo potopite breskve isečene na kockice u sok od breskve na 30 minuta. Kada završite sa natapanjem, procedite breskve i sačuvajte ostatak soka. Umutite krem sir i šećer u prahu, dok smesa ne postane glatka. U posebnoj posudi umutite čvrst šlag.

Pomešajte šlag i krem sir dok se ne sjedine. Umočite piškote u sok od breskve i poređajte ih jednu pored druge na dno posude. Na njih rasporedite polovinu mešavine šlaga. Po vrhu rasporedite kockice breskve. Zatim dodajte još jedan sloj piškota zajedno sa ostatkom šlaga. Odozgo rasporedite naseckane bademe.

Ostavite u frižideru najmanje 6 sati ili preko noći. Servirajte sa ukrasom od nane, po želji. Ako volite tiramisu, možda ćete želeti da isprobate i ruski recept za tiramisu sa jagodama i kokosom.

Pročitajte kako se pravi tiramisu sa limunom

BONUS VIDEO

Instagram/veganrecipe_ideas  Lažni tiramisu

StvarUkusa