Sastojci:
- 500 g petit-ber keksa
- 200 g svežeg sira
- 400 ml slatke pavlake
- 75 g šlaga u prahu
- 30 g šećera u prahu
- 240 ml mleka
- 130 g espresa
- 100 g crne čokolade
- 100 g mlečne čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Pogledajte video kako se pravi:
Recept za čokoladni kolač koji se ne peče:
Za ovaj kolač, prvo napravite ganaš. Zagrejte slatku pavlaku pa je prelijte preko čokolade koju ste iseckali na komadiće i promešajte, dok ne dobijete tečnu smesu. Pređite na pripremu fila, ali ne zaboravite da s vremena na vreme promešate ganaš. Pomešajte svež sir, slatku pavlaku i šećer u prahu i dobro umutite na velikoj brzini miksera.
U drugoj činiji pomešajte hladno mleko i kafu i promešajte. Petit ber keks natopite dva puta u mleku za kafu i odmah ga izvadite, da ne omekša. Ređajte natopljeni keks u posudu, pa ga premažite kremom koji ste prethodno napravili. Ređajte keks i krem u 5-6 slojeva, dok sve ne potrošite. Površinu kolača prelijte ganašom i stavite u firžider preko noći. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i najjednostavniji kakao kolač za post na ulju.
Pročitajte kako se pravi mekani kolač sa aromom limuna koji se ne peče
BONUS VIDEO
StvarUkusa