Desert koji nas podseća na odrastanje u bivšoj Jugi: Jabuke u šlafroku koje osvežavaju

Jabuke u šlafroku i slade i osvežavaju, a možete da eksperimentišete i da ih servirate uz malo sladoleda i pospete cimetom.

Shutterstock

Sastojci:

  • 8 jabuka srednje veličine
  • 4 jajeta
  • 2 kašike šećera
  • 2 prstohvata soli
  • korica jednog limuna
  • cimet po ukusu 
  • 100 ml mleka
  • 100 ml kisele vode
  • 18 kašika brašna
  • ulje za prženje

Recept za jabuke u šlafroku:

Kako biste napravili jabuke u šlafroku, prvo oljuštite i isecite jabuke horizontalno na velike kolutove, pa izdubite i izvadite semenke. Ostavite ih po strani. Pripremite testo tako što ćete da odvojite belanca od žumanaca. Umutite belnaca u čvrst šam i ostavite na stranu. U činiji gde su žumanca dodajte so, šećer, rendanu koricu limuna i cimet, pa umutite dobro mikserom, sve dok smesa ne pobledi.

U tu smesu dodajte mleko i vodu, a zatim i brašno. Umešajte šam od belanaca, polako. Svaki kolout dobro umočite u testo, pa pržite u ulju, sa svake strane, sve dok ne porumene. Možete da ih stavljate na papirne ubruse da se upije višak ulja. Po želji ih pospite šećerom u prahu i cimetom i servirajte sa sladoledom. Možda ćete želeti da napravite i najbolji recept za čizkejk sa jabukama.

Pročitajte i kako da napravite lenju pitu sa jabukama koju svi vole

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Pita sa jabukama iz tiganja  Instagram/beccasgreatbakes

StvarUkusa