Sastojci:
- 1 jaje
- 1/2 kašičice ekstrakta vanile
- 30 g kukuruznog skroba
- 60 g putera
- 200 g mlečne čokolade
- 90 g seckanih lešnika
- 60 g šećera
- 30 g brašna
- 520 ml mleka
- 350 g čokoladnog keksa
- 100 ml slatke pavlake
Recept za čokoladni keks kolač:
Kako biste napravili kolač, u činiji pomešajte jaja, so, šećer, vanilu, mleko, brašno i kukuruzni skrob. Kuvajte na laganoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi.
Poređajte čokoladni keks u jednom redu po dnu kalupa za pečenje. Premažite pripremljenom kremastom mešavinom. Ponovite postupak sa još dva sloja keksa i krema. Da biste napravili preliv, istopite čokoladu i slatku pavlaku, a zatim umešajte lešnike.
Nanesite smesu na vrh kolača. Ostavite u frižideru nekoliko sati dok se kolač ne stegne. Isecite na kvadrate i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni kolač u slojevima koji se ne peče i lako pravi.
Pročitajte i kako da napravite čokoladni kolač sa pudingom od vanile koji se ne peče
BONUS VIDEO
StvarUkusa