Čokoladni keks kolač: Topi se u ustima i priprema za pola sata

Čokoladni keks kolač ćete rado da pravite, ne zahteva mnogo truda, a dobijate vrlo mekan i sočan desert.

Print screen / Cookist

Sastojci:

  • 1 jaje
  • 1/2 kašičice ekstrakta vanile
  • 30 g kukuruznog skroba
  • 60 g putera
  • 200 g mlečne čokolade
  • 90 g seckanih lešnika
  • 60 g šećera
  • 30 g brašna
  • 520 ml mleka
  • 350 g čokoladnog keksa
  • 100 ml slatke pavlake

Recept za čokoladni keks kolač:

Kako biste napravili kolač, u činiji pomešajte jaja, so, šećer, vanilu, mleko, brašno i kukuruzni skrob. Kuvajte na laganoj vatri dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi.

Poređajte čokoladni keks u jednom redu po dnu kalupa za pečenje. Premažite pripremljenom kremastom mešavinom. Ponovite postupak sa još dva sloja keksa i krema. Da biste napravili preliv, istopite čokoladu i slatku pavlaku, a zatim umešajte lešnike.

Nanesite smesu na vrh kolača. Ostavite u frižideru nekoliko sati dok se kolač ne stegne. Isecite na kvadrate i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čokoladni kolač u slojevima koji se ne peče i lako pravi.

Pročitajte i kako da napravite čokoladni kolač sa pudingom od vanile koji se ne peče

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Recept za kolač sa čokoladom koji se topi u ustima  instagram/amna_foodie

StvarUkusa