Tiramisu sa borovnicama

Ovaj tiramisu sa borovnicama je kremast, osvežavajući i jednostavan za pripremu.
Tiramisu sa borovnicama Foto: Printscreen/Youtube/We Cook Healthy Recipes

Sastojci:

  • 300 g borovnica
  • 4 kašike šećera
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica gustina (kukuruznog skroba)
  • 360 ml slatke pavlake
  • 2 kašike zaslađenog kondenzovanog mleka (ili šećera u prahu)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 200 g maskarpone sira
  • oko 200 g piškota

Priprema:

Letnja verzija popularnog tiramisua miriše na borovnice i jednostavnost. Ne peče se, ne muti se dugo i ne traži posebne veštine. Sve se slaže u slojevima i ostavi da se stegne u frižideru. Ukus je lagan, voćan i kremast – kao stvoren za leto.

Savet:

Ako koristite smrznute borovnice, nemojte ih odmrzavati – samo ih direktno stavite u šerpicu i kuvajte dok ne omekšaju.

U šerpicu stavite borovnice, šećer i limunov sok. Kuvajte dok borovnice ne puste sok i omekšaju.

Razmutite gustin sa kašikom vode pa dodajte i mešajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi.

Umutite slatku pavlaku dok ne postane čvrsta. U drugoj posudi pomešajte maskarpone, kondenzovano mleko i vanilu, pa sjedinite sa umućenom pavlakom.

U dublju posudu ređajte red piškota, zatim sloj kreme, pa kašiku-dve fila od borovnica.
Ponavljajte dok ne potrošite sve. Završite kremom i ukrasite svežim borovnicama.

Ostavite u frižideru najmanje 2 sata da se stegne i rashladi. Najbolje preko noći.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Recept za tiramisu sa džemom od borovnica Izvor: Instagram/healthykitchenfoodnetwork