Sastojci:
- 240 ml toplog mleka
- 2 kesice zelenog čaja ili 2 kašičice instant kafe
- 30-40 piškota
Za fil:
- 400 g maskarponea
- 120 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- 100 g krema od pistaća
- 360 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
- mrvljeni pistaći
Priprema tiramisua:
Ako ste ljubitelj klasičnog recepta za tiramisu, ali želite da pripremu ovog deserta podignete na viši nivo, probajte recept za tiramisu sa pistaćima.
Sipajte mleko u malu šerpu i pustite da provri. Stavite dve kesice zelenog čaja u mleko i ostavite da odstoji 10 minuta. Uklonite kesice čaja i ostavite da se mleko ohladi. Ukoliko koristite instant kafu, samo razmutite u mleko i ostavite da se prohladi.
U velikoj posudi umutite maskarpone dok ne omekša, dodajte šećer u prahu i mešajte dok ne postane glatko. Dodajte ekstrakt vanile, krem od pistaća i mešajte dok se ne ujednači. Dodajte slatku pavlaku i umutite dok se smesa ne učvrsti. Ostavite na stranu.
Umočite svaku piškotu u mleko, a zatim je rasporedite na dno tepsije. Polovinu fila namazati na piškote. Zatim rasporedite još jedan sloj umočenih piškota.Premažite preostalim filom.
Stavite u frižider najmanje 4 sata ili preko noći. Pre serviranja iseckajte malo pistaća i pospite ih po vrhu tiramisua.
Bonus video
Najjednostavnija plazma torta od samo 4 sastojka
Piletina u sosu od meda i senfa
Carski drobljenac - mekano testo kao za palačinke, a lakše se pravi
Punjena vekna od mesa za porodični nedeljni ručak
Kolač sa suvim voćem i orašastim plodovima - iskoristite ostatke od Badnjeg dana i napravite ovaj desert