Sastojci:
- 600 ml slatke pavlake
- 240 ml punomasnog mleka
- 300 g šećera
- 2 velika jajeta, lagano umućena
- 350 g krem sira
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Recept za domaći vanila sladoled sa krem sirom:
Kako biste napravili sladoled, u velikoj šerpi zagrejte slatku pavlaku i mleko, pa dodajte šećer dok se ne rastvori. Umutite malu količinu vruće smese u jaja. Vratite sve u šerpu, neprestano mešajući. Kuvajte i mešajte na laganoj vatri dok se blago ne zgusne.
Sklonite sa vatre. Umutite krem sir dok ne postane glatko. Brzo ohladite tako što ćete staviti šerpu u posudu sa ledenom vodom i mešajte 2 minuta. Umešajte limunov sok i vanilu. Pritisnite foliju na površinu krema. Hladite nekoliko sati ili preko noći. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i domaći sladoled od pomorandže.
Pročitajte kako se pravi domaći sladoled od nara koji je zvezda leta
BONUS VIDEO
StvarUkusa