Sastojci:

  • 50 ml soka od isceđene pomorandže
  • 500 ml mleka
  • 100 g šećera
  • 250 ml hladne slatke pavlake
  • 3-4 kapi narandžaste boje za hranu
Zašto je korisno mleko?

Mleko sadrži visokokvalitetne proteine bogate amino-kiselinama. Mlečna mast je jedna od najkompleksnijih vrsta prirodnih masti. U njenom sastavu nalazi se oko 400 različitih tipova masnih kiselina. Sadrži vitamin B12, kalcijum, riboflavin i fosfor.

Recept za domaći sladoled od pomorandže:

Kako biste napravili ovaj sladoled, prvo iscedite 50 ml soka od pomoradže i stavite na stranu. Pomešajte mleko i šećer i kuvajte na laganoj vatri, mešajući. Pustite da proključa pa smanjite vatru. Mešajte neprestano dok se ne smanji za trećinu.

Isključite vatru, pa nastavite da mešate sve dok se ne ohladi. Nakon što ste mešali i dok se hladi, sipajte sok od pomorandže i dobro promešajte. U posebnu činiju sipajte slatku pavlaku i mutite mikserom 30 sekundi. Potom u umućenu slatku pavlaku sipajte smesu sa sokom od pomorandže. Dodajte nekoliko kapi narandžaste boje za hranu.

Umutite dok ne dobijete meke vrhove. Sipajte smesu u posudu za sladoled, lepo je rasporedite i držite u zamrzivaču 8 do 10 sati. Izvadite iz zamrzivača pre serviranja da se malo otopi i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i domaći sladoled od kafe koji svi vole.

Pročitajte kako se pravi domaći sladoled od nara koji je zvezda leta

BONUS VIDEO

00:13
Recept za domaći sladoled od banana i kikiriki putera Izvor: Instagram/myebycosta

StvarUkusa