Sastojci

  • 1,5 kg blago omekšanog sladoleda
  • 1 čokoladni patišpanj prečnika 20 cm
  • 14 Oreo keksića
  • 240 ml čokoladnog topinga sobne temperature
  • 500 g slatke pavlake
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 2 kašičice vanilinog ekstrakta
Saveti:

Najbolje je da malo omekšate sladoled pre nego što ga dodate u kalup za tortu kako biste napravili ravnomerni sloj, što će olakšati nanošenje preko torte. Obavezno iscedite sve vazdušne džepove iz sladoleda kada ga dodajete u kalup za tortu. Kada oblažete kalup za tortu za sladoled, obavezno ostavite malo dodatne plastične folije sa strane kako biste ga lakše podigli. Da biste olakšali sečenje torte, možete nož potopiti pod vruću vodu pre sečenja.

Recept za sladoled tortu sa oreo keksom:

Kako biste napraivli sladoled tortu, obložite kalup za tortu prečnika 20 cm plastičnom folijom. Koristite kašiku za sladoled da prebacite sav sladoled u obloženi kalup. Pokrijte još jednim slojem plastične folije, zatim pritisnite u ravni sloj i zamrznite.

Pripremite sloj čokoladnog patišpanja prečnika 20 cm. Napravite ga ili kupite već gotov. Kada se sloj sladoleda jako stvrdne i patišpanj se ohladi, stavite ga na tanjir za serviranje. Prelijte površinu čokoladnim topingom, a zatim pospite iseckanim kesićima. Izvadite sloj sladoleda iz zamrzivača i stavite ga na vrh. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač dok pravite šlag.

Pomešajte slatkju pavlaku, šećer i vanilin ekstrakt i umutite šlag. Izvadite tortu iz zamrzivača i prekrijte šlagom. Poravnajte vrh i stranice, zatim preostali šlag prebacite u kesu sa špricom i ukrasite tortu. Takođe na ivicama ukrasite čokoladnim topingom.

Pre serviranja, izvadite tortu iz zamrzivača i ostavite je na pultu oko 15 minuta radi lakšeg sečenja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čokoladnu sladoled tortu po receptu Marte Stjuart.

Pročitajte kako se pravi domaća sladoled torta sa breskvama

BONUS VIDEO

Pečene nektarine sa medom i sladoledom Izvor: Pečene nektarine sa medom i sladoledom

StvarUkusa