Sastojci
- 1,5 kg blago omekšanog sladoleda
- 1 čokoladni patišpanj prečnika 20 cm
- 14 Oreo keksića
- 240 ml čokoladnog topinga sobne temperature
- 500 g slatke pavlake
- 3 kašike šećera u prahu
- 2 kašičice vanilinog ekstrakta
Recept za sladoled tortu sa oreo keksom:
Kako biste napraivli sladoled tortu, obložite kalup za tortu prečnika 20 cm plastičnom folijom. Koristite kašiku za sladoled da prebacite sav sladoled u obloženi kalup. Pokrijte još jednim slojem plastične folije, zatim pritisnite u ravni sloj i zamrznite.
Pripremite sloj čokoladnog patišpanja prečnika 20 cm. Napravite ga ili kupite već gotov. Kada se sloj sladoleda jako stvrdne i patišpanj se ohladi, stavite ga na tanjir za serviranje. Prelijte površinu čokoladnim topingom, a zatim pospite iseckanim kesićima. Izvadite sloj sladoleda iz zamrzivača i stavite ga na vrh. Pokrijte plastičnom folijom i stavite u zamrzivač dok pravite šlag.
Pomešajte slatkju pavlaku, šećer i vanilin ekstrakt i umutite šlag. Izvadite tortu iz zamrzivača i prekrijte šlagom. Poravnajte vrh i stranice, zatim preostali šlag prebacite u kesu sa špricom i ukrasite tortu. Takođe na ivicama ukrasite čokoladnim topingom.
Pre serviranja, izvadite tortu iz zamrzivača i ostavite je na pultu oko 15 minuta radi lakšeg sečenja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i čokoladnu sladoled tortu po receptu Marte Stjuart.
Pročitajte kako se pravi domaća sladoled torta sa breskvama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini