Sastojci:
- 200 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 3 jajeta
- 1 kašika vanilinog šećera
- 200 ml slatke pavalke
- 150 g kondenzovanog mleka
- 9 oreo keksića
- 200 g čokolada
- 20 ml ulja
- drobljeni kikiriki
Recept za sladoled sa oreo keksom:
Kako biste napravili ovaj sladoled, prvo sipajte mleko u šerpu, dodajte vanilin šećer i mešajte. U posebnu činiju dodajte šećer i kukuruzni skrob i promešajte. U drugu činiju razbijte jaja. Izvadite jedno samo žumance i umešajte u skrob sa šećerom.
Zatim izvadite drugo žumance i dodajte u činiju sa skrobom i šećerom i opet dobro umutite, pa isto uradite i sa trećim žumancem. Mleko zagrejte, ali ga ne kuvajte. Dobro promešajte da se istopi vanilin šećer. Zatim sipajte 2 kašike toplog mleka u mešavinu žumanaca i izmešajte žicom.
Nakon toga celu mešavinu sipajte u ostatak toplog mleka u šerpi. Kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Smesu prebacite u činiju i pokrijte najlonskom folijom da se ohladi. U drugu činiju sipajte slatku pavlaku i umutite mikserom dok ne dobijete šlag. U šlag sipajte kondenzovano mleko i opet umutite mikserom. Zatim ohlađeni žuti krem izmutite mikserom, pa ga špatulom prebacite u mešavinu šlaga i opet umutite mikserom.
Iseckajte 9 oreo keksića nožem, pa špatulom umešajte u smesu koju ste umutili. Ubacite smesu u plastične čaše, rasporedite ravnomerno. U svaku čašu u sredinu smese ubacite štapić za sladolede i zamrznite minimum tri sata.
Zatim iseckajte čokoladu i otopite je. Sipajte u nju ulje i promešajte špatulom. Sipajte čokoladu u jednu veću šolju. Izvadite čaše sa sladoledom iz zamrzivača i isecite čaše, pa umočite sladoled u čokoladu. Ređajte sladolede umočene u čokoladu na pleh obložen papirom za pečenje. Zatim u preostalu čokoladu ubacite seckani kikiriki pa ostatak sladoleda umočite u čokoladu sa kikirikijem. Ostavite da se čokolada stegne i uživajte. Možda ćete želeti da isprobate i najbolji recept za sladoled od šljiva.
Pročitajte kako se pravi brzinski domaći sladoled od smrznutog voća
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Godinama kuvate pasulj pogrešno – zbog ovoga vas nadima i umara
Domaći sladoled od nara je zvezda leta
Krompir zapečen sa sirom
Kako da napravite katalanski krem
Čokoladni kolač sa belim kremom u sredini