Sastojci:
- 1 kašika putera
- 950 g iseckanih breskvi
- 2 kašike smeđeg šećera
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
- 45 ml viskija
Recept za kuvane breskve sa viskijem i sladoledom od vanile:
Kako biste pripremili breskve na ovaj način, prvo istopite puter u tiganju na srednjoj vatri. Dodajte breskve i krčkajte ih oko 10 minuta, povremeno mešajući. Umešajte smeđi šećer, vanilin ekstrakt i viski, pa krčkajte krčkajte na srednjoj vatri oko 20 minuta, dok breskve ne omekšaju, a sos ne potamni.
Servirajte uz sladoled od vanile i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i sočnu i laku pitu sa breskvama i borovnicama sa prhkom koricom.
Pročitajte kako se pravi neodoljivi letnji kolač sa breskvama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
