Sastojci:
- 6 zrelih bresaka
- 200 g borovnica
- 250 g brašna
- 250 g šećera
- 250 g putera
- 1 kašičica žutog šećera
- 1 kašika meda
Recept za pitu sa breskvama i borovnicama sa prhkom koricom:
Kako biste napravili ovu pitu, zagrejte rernu na 170°C. Za prhko testo sastavite brašno, šećer i puter u posudi koja može da ide u rernu. Nemojte da ih mešate. Ubacite u zagrejanu rernu na 10-15 minuta, dok se puter ne istopi.
U međuvremenu u jednu vatrostalnu posudu isecite breskve na kriške, preko njih rasporedite borovnice i pospite sve sa malo smeđeg šećera i medom. Kada je mešavina iz rerne gotova, dobro je promešajte i rasporedite preko voća.
Vratite sve zajedno u rernu i pecite oko 40 minuta na 170 stepeni C. Kada je pečeno, izvadite iz rerne i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i lenju pitu sa jabukama koju svi vole.
Pročitajte i kako da napravite američku pitu sa višnjama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem