Brauni sa kajsijama se veoma jednostavno priprema, pa vam neće oduzeti mnogo vremena. Sve sastojke jednostavno izmešate, izlijete u pleh i pečete. Biće savršeno mekan i sočan, a umesto kajsija možete da koristite i drugo voće, kao što su breskve, maline ili neko drugo bobičasto voće.
Sastojci:
- 250 g maslaca
- 250 g čokolade za kuvanje
- 4 jajeta
- 150 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- 160 g brašna
- 5 kajsija
- 2 štangle mlečne čokolade
Priprema:
Maslac i čokoladu istopite na ringli, pa ostavite da se ohladi. Umutite jaja, pa dodajte šećer i mutite dok ne postanu bela i penasta. Dodajte ohlađenu čokoladu i maslac i dobro izmešajte. Sipajte brašno i prašak za pecivo i varjačom sve dobro sjedinite. Kajsije isecite na polovine, a mlečnu čokoladu izmrvite ili iseckajte. U pleh stavite papir za pečenje, pa sipajte smesu, utisnit kajsije, a čokoladu samo pospite oko kajsija. Pecite na 180 stepeni oko pola sata. Pre služenja ga po želji pospite šećerom u prahu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem