Ukoliko vam se jede nešto slatko, a ne želite da izlazite iz kuće ova pita sa džemom od kajsija je idealna, jer sastojke sigurno već imate kod kuće. Lako se pravi, a izgledaće prelepo uz veoma malo truda. Nema čekanja da testo naraste, lako se mesi i uspeva gotovo svima. Pitu sa džemom od kasjija je najbolje jesti tek sutradan kada testo omekša, ili ako nemate strpljenja toplu je zavijte u foliju da postane mekša i da može lakše da se seče.
Sastojci:
1 jaje
50 g šećera
8 g šećera u prahu
6 kašika ulja
180 g brašna
4 g praška za pecivo
150 g džema od kajsija
Priprema:
Jaje pomešajte sa šećerom i vanilin šećerom, pa ga dobro ulupajte ručnom mutilicom. Dodajte ulje, još jednom dobro izmešajte, pa prosejte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Zamesite smesu tako da dobijete glatko testo. Malo ga obradite rukama, pa ga podelite u dva dela. Jednu polovinu razvucite oklagijom na debljinu oko pola centimetra i stavite u kalup za pečenje. Koru ravnomero premažite džemom od kajsija. Drugu polovinu testa razvucite što tanje, pa isecite na tanke trake širine oko 1 cm. Ređajte ih u kalup preko premaza, unakrsno, tako da dobijete "mrežu". Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 30 minuta. Kada se prohladi po želji je pospite šećerom u prahu, secite na trouglove i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus