Za sve ljubitelje kokosa ovaj recept za rafaelo tortu je pun pogodak. Prelepo izgleda, pa će biti ukras svake trpeze, a što je najbolje od svega lako se pravi. Dve mekane kore sa bademima između kojih se nalazi fil od slatke pavlake. Lagana, kremasta i nežna osvojiće vas na prvi zalogaj, a svi će biti oduševljeni vašim poslastičarkim umećem.
Sastojci:
Za koru:
5 jaja
prstohvat soli
150 g šećera
130 g brašna
30 g gustina
50 g seckanih badema
Za fil:
200 g slatke pavlake
50 ml kondenzovanog mleka
Za dekoraciju:
100 g kokosa
Priprema:
Jaja umutite sa malo soli i šećerom, dok ne pobele i postanu penasta. Brašno pomešajte sa gustinom, pa prosejte u činiju sa jajima. Lagano ručno izmešajte tako da u smesi ne bude grudvica, a na kraju dodajte naseckane bademe. Smesu izlijte u okrugli pleh obložen pek papirom i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta. Za to vreme pripremite fil. Slatku pavlaku umutite sa kondenzovanim mlekom, tako da dobijete čvrst šlag. Fil prebacite u špric. Kada je kora pečena, presecite je na pola tako da dobijete dve kore debljine oko 3 cm. Na tacnu stavite prvu koru, nanesite preko nje jedan deo fila, odozgo stavite drugu koru, pa ponovite postupak. Ivice torte takođe sa svih strana premažite filom. Pomoću špatule lepo poravnajte tortu, pa je pospite sa kokosovom brašnom sa svih strana. Po želji je ukrasite sa nekoliko rafaelo kuglica.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem