Napravite ovaj ukusan kolač sa piškotama i pireom od jabuka i krušaka. Priprema je jednostavna, a nećete se zaustaviti na jednom parčetu jer je kolač pravo osveženje. Takođe, poslastica izgleda lepo na tanjiru pa je možete servirati i kada vam dođu gosti.
- Sastojci::
- 1 pakovanje piškota
- 600 ml slatke pavlake
- 2 krem-fiksa ili 3 ravne kašike mleka u prahu
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kg voća ( pola kg krušaka i pola kg jabuka)
- pola šolje vode
- 3 želea (narandžasta)
- + mlečna čokolada za dekoraciju
Priprema:
Oljušteno i isečeno voće staviti u šerpu, naliti vodom i kuvati poklopljeno dok se ne raspadne. Sipajte žele u voće i temeljno promešajte. Zatim izblendajte štapnim mikserom. Na dno pleha obloženog papirom stavite sloj piškota. Voćnu masu sipati preko i staviti u frižider da se malo stegne. Umutiti ohlađenu pavlaku sa šećerom u prahu dok ne bude čvrsta. Dodati mleko u prahu (ili krem-fiksi) i mutiti dok se fil ne zgusne. Fil staviti na voćni žele. Stavite tortu u frižider - najbolje preko noći. Pre serviranja ukrasite vrh rendanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus