Napravite ovaj ukusan kolač sa piškotama i pireom od jabuka i krušaka. Priprema je jednostavna, a nećete se zaustaviti na jednom parčetu jer je kolač pravo osveženje. Takođe, poslastica izgleda lepo na tanjiru pa je možete servirati i kada vam dođu gosti.
- Sastojci::
- 1 pakovanje piškota
- 600 ml slatke pavlake
- 2 krem-fiksa ili 3 ravne kašike mleka u prahu
- 2 kašike šećera u prahu
- 1 kg voća ( pola kg krušaka i pola kg jabuka)
- pola šolje vode
- 3 želea (narandžasta)
- + mlečna čokolada za dekoraciju
Priprema:
Oljušteno i isečeno voće staviti u šerpu, naliti vodom i kuvati poklopljeno dok se ne raspadne. Sipajte žele u voće i temeljno promešajte. Zatim izblendajte štapnim mikserom. Na dno pleha obloženog papirom stavite sloj piškota. Voćnu masu sipati preko i staviti u frižider da se malo stegne. Umutiti ohlađenu pavlaku sa šećerom u prahu dok ne bude čvrsta. Dodati mleko u prahu (ili krem-fiksi) i mutiti dok se fil ne zgusne. Fil staviti na voćni žele. Stavite tortu u frižider - najbolje preko noći. Pre serviranja ukrasite vrh rendanom čokoladom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem