Počinje sezona mandarina, a preporučuje se često jesti ovo voće, jer je bogato vitaminom C, štiti naš imunitet tokom hladnog perioda i pomaže nam da održimo vitku liniju. U nastavku pogledajte recept za tortu prelepog preseka sa mandarinama, piškotama i pudingom od vanile. Očaraće vas na prvi zalogaj.
- Sastojci:
- 150 g piškota
- 200 ml mleka
- 400 g mandarina
- Za fil:
- 800 ml mleka
- 130 g šećera
- 160 g praška za puding sa ukusom vanile
- 200 g putera
- Za žele:
- 500 ml vode
- 150 g želea sa aromom mandarine
Priprema:
Uzmite kalup sa obručem prečnika 26cm. Piškote umačite u mleko i ređajte na dno kalupa. puter umutite mikserom. U šerpici pomešajte puding, šećer i mleko pa stavite na ringlu da se kuva. Kada se zgusne sklonite sa ringle i sipajte puding u umućen puter. Sve izmešajte mikserom. Smesu sipajte preko piškota. stavite u frižider na sat vremena, a za to vreme pripremite poslednji sloj. U vodi prokuvajte žele sa aromom mandarine. Kada se malo prohladi, na tortu najpre poređajte kriške mandarina po celoj površini pa pospite želeom. Vratite u frižider na sat vremena.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus