Isprobajte recept za savršeno kremastu poslasticu od sira koja se jednostavno sprema. Zahvaljujući punjenju od pavlake i kondenzovanog mleka ovaj kolač od sira se lako pretvara u tortu pa ga možete služiti i na nekim svečanim okupljanjima. Glazura na vrhu daje mu svečaniji izgled.

  • Sastojci:
  • 200 g brašna
  • 80 g maslaca
  • 40 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećer 
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 400 g svežeg sira
  • 2 jajeta
  • 50 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 100 g kondenzovanog mleka
  • 150 g slatke pavlake
  • 20 g čokolade

Priprema:

Brašno pomešati sa praškom za pecivo, šećerom, solju i vanilin šećerom. Dodajte meki puter i napravite mrvičasto testo. Mikserom izmiksajte sveži sir, jaja, šećer i vanilin šećer. Dno i stranice kalupa obložite pek papirom. Stavite1/3 testa. Preko stavite polovinu fila od sira. Ponovo 1/3 testa pa druga polovina fila. I na kraju opet 1/3 testa. Pecite 40-45 minuta na 180°C.
Pomešajte pavlaku i kondenzovano mleko. Topli kolač prelijte glazurom. Napravite šare od otopljene čokolade, kao što je prikazano na videu. Ostavite tortu 1 sat da se glazura na vrhu malo stabilizuje. Posle 1 sata možete da izvadite iz kalupa.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE