Jabuke su voće koje je odlično za pripremu kolača i poslastica. Ovakvi kolači se obično brzo prave i ne trebaju vam nikakve kulinarske veštine. Priprema prevrnutog kolača sa jabukama je vrlo jednostavna i laka, a većinu sastojaka već imate kod kuće.

  • Sastojci:
  • 3 jabuke, isečene na kockice
  • za testo:
  • 150 g šećera
  • 220 g putera
  • 1 šolja meda
  • 180 ml mlaćenice
  • 3 jajeta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 300 g brašna
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica muskatnog oraščića
  • 10 g praška za pecivo
  • Za karamel:
  • 100 g šećera
  • 3 kašike vode

Priprema:

U šerpu dodajte šećer i vodu, kuvajte na srednjoj vatri dok ne postane karamel.Jabuke isecite na kriške i obložite dno kalupa za pečenje. Isečene jabuke prelijte pripremljenom karamelom. U tiganju otopite puter pa ga sipajte u činiju. Pomešajte sa medom, mlaćenicom, jajima, šećerom i ekstraktom vanile, dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet i muskatni oraščić i posolite. Sipajte na jabuke i karamel. Pecite na 170°C 1 sat. Ostavite da se ohladi 15 minuta i poslužite tako što ćete kolač izvrnuti naopako.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE