Jabuke su voće koje je odlično za pripremu kolača i poslastica. Ovakvi kolači se obično brzo prave i ne trebaju vam nikakve kulinarske veštine. Priprema prevrnutog kolača sa jabukama je vrlo jednostavna i laka, a većinu sastojaka već imate kod kuće.
- Sastojci:
- 3 jabuke, isečene na kockice
- za testo:
- 150 g šećera
- 220 g putera
- 1 šolja meda
- 180 ml mlaćenice
- 3 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 300 g brašna
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica muskatnog oraščića
- 10 g praška za pecivo
- Za karamel:
- 100 g šećera
- 3 kašike vode
Priprema:
U šerpu dodajte šećer i vodu, kuvajte na srednjoj vatri dok ne postane karamel.Jabuke isecite na kriške i obložite dno kalupa za pečenje. Isečene jabuke prelijte pripremljenom karamelom. U tiganju otopite puter pa ga sipajte u činiju. Pomešajte sa medom, mlaćenicom, jajima, šećerom i ekstraktom vanile, dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet i muskatni oraščić i posolite. Sipajte na jabuke i karamel. Pecite na 170°C 1 sat. Ostavite da se ohladi 15 minuta i poslužite tako što ćete kolač izvrnuti naopako.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem