Iskoristite sezonu breskvi na pravi način i od ovog slasnog voća napravite ukusan kolač. Na jugu amerike se ova voćna poslastica često pravi, a obavezno se služi sa sladoledom od vanile. Ako volite da jedete kolače, pogotovo one koje osvežavaju, naš predlog je da se iskušate u pravljenju ovog. Spoj breskvi, mekanog testa i sladoleda je definitivno dobitna kombinacija. 

  • Sastojci: 
  • 6 breskvi
  • 50 g šećera
  • 50 g smeđeg šećera
  • Za testo:
  • 7 kašika putera
  • 1 šolja brašna
  • 3/4 šolje šećera
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1/4 kašičice soli
  • 3/4 šolje mleka
  • 1/2 kašičice cimeta

Priprema:
Breskvama skinite koricu, pa izvadite košticu, a onda ih iseckajte po želji. Stavite u tiganj i pospite šećerom, pa promešajte. Kuvajte dok se šećer ne otopi, uz neprestano mešanje. U kalup stavite par komada putera, pa pecite u rerni kratko (samo da se istopi). U posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo, so, šećer i cimet, pa sipajte mleko i umesite testo. Utisnite testo u kalup (po ivici i dnu). Preko poređajte breskve, pa prelijte tečnost iz tiganja. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40-45 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Kolač sa ovsenim pahuljiicama  TikTok/hayden_rolfe

Izvor: Stvar ukusa