Iskoristite sezonu breskvi na pravi način i od ovog slasnog voća napravite ukusan kolač. Na jugu amerike se ova voćna poslastica često pravi, a obavezno se služi sa sladoledom od vanile. Ako volite da jedete kolače, pogotovo one koje osvežavaju, naš predlog je da se iskušate u pravljenju ovog. Spoj breskvi, mekanog testa i sladoleda je definitivno dobitna kombinacija.
- Sastojci:
- 6 breskvi
- 50 g šećera
- 50 g smeđeg šećera
- Za testo:
- 7 kašika putera
- 1 šolja brašna
- 3/4 šolje šećera
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1/4 kašičice soli
- 3/4 šolje mleka
- 1/2 kašičice cimeta
Priprema:
Breskvama skinite koricu, pa izvadite košticu, a onda ih iseckajte po želji. Stavite u tiganj i pospite šećerom, pa promešajte. Kuvajte dok se šećer ne otopi, uz neprestano mešanje. U kalup stavite par komada putera, pa pecite u rerni kratko (samo da se istopi). U posudi pomešajte prosejano brašno, prašak za pecivo, so, šećer i cimet, pa sipajte mleko i umesite testo. Utisnite testo u kalup (po ivici i dnu). Preko poređajte breskve, pa prelijte tečnost iz tiganja. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 40-45 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem