Čizejk je definitivno jedna od omiljenih poslastica ljudi širom sveta. Pored klasičnog, postoji bezbroj recepata i varijacija ovog kolača, pa čak i sladoled čizkejk od čokolade. Krajnje je vreme da isprobate i verziju sa makom. Prava poslastica za jesenje dane, uz kafu i knjigu.
- Sastojci:
- 3 jajeta
- 200 g šećera
- 100 g maslaca
- 220 g brašna
- 7g praška za pecivo
- 120 g maka
- 500 g svežeg sira
- 40 g kukuruznog skroba
- 10 g vanilinog šećera
Priprema:
U mak dodajte vruću vodu i ostavite dok ne nabubri. U posudu ubacute 1 jaje, 50 g šećera, otopljen maslac, dobro promešajte, pa dodajte brašno i prašak za pecivo. Umesite rukom u posudi, pa utisnite testo po dnu i do polovine ivica kalupa za pečenje. U drugu posudu ubacite sir, 2 jaja, 150 g šećera, kukuruzni skrob i vanilin šećer. Umutite štapnim mikserom, pa odvojte trećinu fila koji ćete pomešati sa makom. Stavite kašiku smese sa makom u sredinu testa, pa kad se razlije, preko dodajte fil od sira i jaja. Radite tako do utroška materijala, pa malo protresite pleh. Pecite na 200°C oko 10 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem