Danas se zasladite poslasticom kao iz prodavnice - snikers brauni štanglicama. Najbolji spoj čokolade, kikirikija, karamele i brauni podloge koji svi vole. Pravi se meki sloj od putera i kakoa na koji se dodaju iseckane snikers čokoladice. Kada se istope na vreloj podlozi, stavljaju se u frižider.
Sastojci:
- 10 kašika otopljenog putera
- 1 i 1/4 šolje šećera
- 3/4 šolje kakaoa
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 2 jaja
- 1/2 šolje brašna
- 20 malih snikers čokoladica
Recept za snikers brauni:
U posudu ubacite puter, pa dodajte šećer i umutite špatulom. Dodajte kakao i so, dobro sjedinite, pa ubacite ekstrakt vanile, jaja malo umućena, brašno, pa umutite. Na pleh obložen pek papirom izlijte smesu za snikersbrauni i ravnomerno rasporedite. Pecite na 160°C oko 25 do 30 minuta. Čim se podloga za brauni ispeče, pospite je iseckanim snikers čokoladicama. Kada se ohladi na sobnoj temperaturi, stavite snikers brauni da se stegne u frižideru. Predlažemo i brauni sa karamel prelivom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem