Danas se zasladite poslasticom kao iz prodavnice - snikers brauni štanglicama. Najbolji spoj čokolade, kikirikija, karamele i brauni podloge koji svi vole. Pravi se meki sloj od putera i kakoa na koji se dodaju iseckane snikers čokoladice. Kada se istope na vreloj podlozi, stavljaju se u frižider. 

Sastojci:

  • 10 kašika otopljenog putera
  • 1 i 1/4 šolje šećera
  • 3/4 šolje kakaoa
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 jaja
  • 1/2 šolje brašna
  • 20 malih snikers čokoladica

Recept za snikers brauni:

U posudu ubacite puter, pa dodajte šećer i umutite špatulom. Dodajte kakao i so, dobro sjedinite, pa ubacite ekstrakt vanile, jaja malo umućena, brašno, pa umutite. Na pleh obložen pek papirom izlijte smesu za snikersbrauni i ravnomerno rasporedite. Pecite na 160°C oko 25 do 30 minuta. Čim se podloga za brauni ispeče, pospite je iseckanim snikers čokoladicama. Kada se ohladi na sobnoj temperaturi, stavite snikers brauni da se stegne u frižideru. Predlažemo i brauni sa karamel prelivom.

BONUS VIDEO:

Brauni sa koricom od oraha Instagram/slatkadomacica

 Izvor: StvarUkusa