Poslastice se danas jednostavno prave, a zbog čizkejka sve popularnije postaju i keks torte. One se baš lako prave i ukras su svake trepze, a ovaj recept će vas oduševiti. Nema pečenja kora i kuvanja fila, a najteži deo je da sačekate da se torta ohladi. Ukrašava se omiljenim kinder čokoladicama i keksom, pa je kombinacija sastojaka prosto neodoljiva. Ako volite keks torte isprobajte i ovaj recept.
Sastojci:
- 150 g keksa
- 80 g putera
- 1 pakovanje čoko biskvita
- Za fil:
- 5 kašika vode
- 10 g želatina
- 360 g kondenzovanog mleka
- 500 ml slatke pavlake
- Za ganaš:
- 100 g bele čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- Za dekoraciju:
- kinder čokolada
- mleveni kikiriki ili keks
- keks sa čokoladom
Recept za keks tortu sa kinder čokoladicama:
Keks dobro izblendirajte, pa pomešajte sa istopljenim puterom. Dobro sjedinite i utisnite i kalup koji ste obložili pek papirom (ivice i dno). Po ivici rasporedite čoko biskvit, tako da čokoladni deo bude naslonjen na kalup. Stavite u frižider dok napravite fil. Pomešajte želatin sa vodom i ostavite da nabubri. Otopite ga na pari, pa dodajte u kondenzovano mleko i sjedinite. Umutite slatku pavlaku, pa dodajte konednezovano mleko i sipajte fil preko keksa. Malo protresite kalup, pa istopite belu čokoladu sa slatkom pavlakom. Po želji ukrasite kinder čokoladom, kikirikijem i keksom sa čokoladom. Stavite tortu u frižider da se stegne, pa služite.
Pročitaj i ovo: Keks torta od 5 sastojaka
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus