Priprema torte je nekada zahtevala vešte ruke domaćica, ali danas postoji toliko recepata koji su jednostavni, pa uspevaju i onima koji su početnici u kuhinji. Jedan od takvih je i ovaj recept za keks tortu sa čokoladom za koju vam nije potrebno ni puno sastojaka, a ni vremena. Ovako pripremljena torta je u narodu poznata i kao leba-čokolade, jer je kombinacija keksa i čokolade savršena i topi se u ustima. Možete da je pravite i tako što ćete keks umočiti u mleko, pa premazati filom od čokolade i tako ređate dok ne utrošite sasotojke, ali i na ovaj mnogo lakši način kada se pomešate.
- Sastojci:
- 400 g keksa
- 200 g čokolade
- 150 g putera
- 1 kašika ekstrakta vanile
- Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 200 ml slatke pavlake
Priprema:
Istopite čokoladu i dodajte puter, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte vanilu i promešajte, pa pomešajte sa keksom koji ste prethodno izlomili. Dobijenu smesu sipajte u kalup i ostavite u frižideru pola sata. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko torte. Vratite u frižider na još 2 sata, pa služite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem