Priprema torte je nekada zahtevala vešte ruke domaćica, ali danas postoji toliko recepata koji su jednostavni, pa uspevaju i onima koji su početnici u kuhinji. Jedan od takvih je i ovaj recept za keks tortu sa čokoladom za koju vam nije potrebno ni puno sastojaka, a ni vremena. Ovako pripremljena torta je u narodu poznata i kao leba-čokolade, jer je kombinacija keksa i čokolade savršena i topi se u ustima. Možete da je pravite i tako što ćete keks umočiti u mleko, pa premazati filom od čokolade i tako ređate dok ne utrošite sasotojke, ali i na ovaj mnogo lakši način kada se pomešate. 

  • Sastojci:
  • 400 g keksa 
  • 200 g čokolade 
  • 150 g putera 
  • 1 kašika ekstrakta vanile 
  • Za glazuru: 
  • 200 g čokolade 
  • 200 ml slatke pavlake 

Priprema:

Istopite čokoladu i dodajte puter, pa mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte vanilu i promešajte, pa pomešajte sa keksom koji ste prethodno izlomili. Dobijenu smesu sipajte u kalup i ostavite u frižideru pola sata. Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom i prelijte preko torte. Vratite u frižider na još 2 sata, pa služite. 

BONUS VIDEO: 

Ovako su voditeljke Kurir televizije napravile keks kolač Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa