Koh je starinski kolač božanstvenog ukusa koji se pravi od jeftinih sastojaka. Ova starinska poslastica sa grizom natapa se mlekom, pa mnoge podseća na trileće. Za danas predlažemo koh ali u penastijoj varijanti - sa šlagom. Svaki zalogaj se topi u ustima, a ukus vraća u detinjstvo.
Sastojci:
- 2 šolje griza
- 3/4 šolje šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 4 jaja
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica vanile u prahu
- Za preliv:
- 2 šolje mleka
- 1 šolja vode
- 1/2 šolje šećera
- 1 kašičica vanilinog šećera
- 1/4 šolje meda
- Za krem:
- 2 šolje slatke pavlake
- 1 šolja šećera u prahu
- 1 kašičica vanile u prahu
Recept za koh sa šlagom:
U većoj činiji pomešajte griz, šećer, prašak za pecivo, so, jaja, ulje i vanilin šećer. Kada sjedinite sastojke, smesu za koh izlijte u pleh i pecite oko 15 minuta na 170°C. U drugoj šerpi pomešajte mleko, šećer, vodu i vanilin šećer, pa ostavite da smesa proključa. Promešajte, kuvajte još 2 minuta i smanjite vatru. Kada se malo ohladi dodajte med. Natopite kolač prelivom. Kada se ohladi koh na sobnoj temperaturi, stavite u frižider na 1-2 sata. Umiksajte slatku pavlaku, šećer u prahu i vanilu, pa nanesite šlag preko koha. Preporučujemo i lažni japanski koh sa medom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus