Koh je starinska poslastica koja se pravi od najosnovnijih sastojaka koje svaka domaćica ima kod kuće. Predlažemo vam da probate i japanski koh koji se od srpskog razlikuje u par sastojaka, ali i u tome što njihov kolač nije natopljen u mleku. Bez obzira na to ovo je jedna od najmekših poslastica ikada, a kombinacija meda, šećera i limuna čini koh apsolutno savšrenim.
- Sastojci:
- 2 jajeta
- 30 ml mleka
- 1 kašika meda
- 40 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica soka od limuna
- 30 g šećera
Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa žumanca umutite sa mlekom i medom. Zatim dodajte brašno i sjedinite. U drugoj posudi umutite belanca sa pola kašičice soli i sokom od limuna. Na pola dodajte šećer i umutite u čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano sve umešajte. Sipajte smesu u tepsiju koju ste premazali puterom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta, pa izvadite i zasecite na sredini u obliku krsta. Vratite da se peče još 10 minuta. Stavite parče putera na sredinu i pospite šećerom u prahu.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem