Sastojci:

Za koru:

  • 1/4 šolje pšeničnog brašna
  • 1/4 šolje kukuruznog brašna
  • 1/4 šolje šećera
  • 4 jajeta

Sloj od jabuka:

  • 2 kg jabuka
  • 2 želea 
  • 750 ml ključale vode

Fil:

  • 500 g maskarpone sira
  • 250 ml slatke pavlake

Kako da napravite kolač:

Za koru najpre odvojite žumanca od belanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Uz stalno mućenje postepeno dodavati šećer dok se potpuno ne rastvori. Zatim dodajte jedno po jedno žumance. Na kraju dodajte brašno i izmešajte testo. Testo sipajte u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u rernu zagrejanu na 175°C oko 20-25 minuta. Pecite biskvit dok čačkalica ubačena u njega ne izađe suva.

Rastvorite žele u kipućoj vodi i ostavite na stranu. Jabuke oljuštite i narendajte. Dodajte žele u jabuke i ostavite na stranu da se malo stegnu.Stavite mešavinu jabuka na biskvit - trebalo bi da se malo zgusne - inače će se žele utopiti u biskvit.

Ohlađeni maskarpone umutiti sa slatkom pavlakom dok ne bude čvrst. Preko sloja od jabuka premažite fil i stavite tortu u frižider na nekoliko sati.

Bonus video

Instagram/beccasgreatbakes Pita sa jabukama iz tiganja