Sastojci:

Za preliv:

  • 2 žumanca
  • 50 g šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 300 ml mleka

Za koru:

  • 200 g maslaca
  • 175 g šećera
  • 4 jajeta
  • 225 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica ekstrakta vanile 

Još:

  • 300 g džema

Priprema kolača:

Evo još jedne ideje za kolač koji možete napraviti ovih dana. U nastavku pročitajte recept za mekani kolač sa džemom.

Pomešajte sastojke za preliv u jednoj činiji i umutite. Zatim stavite na srednje jaku vatru i mešajte sve vreme dok se ne zgusne i grudvice ne nestanu. Zatim prebacite preliv u činiju i prekrijte prozirnom folijom da se ne bi uhvatila korica.

Dok se preliv hladi napravite kore. Umutite puter i šećer, pa postepeno dodajte jaja i ekstrakt vanile. Kada ste umutili dodajte brašno, prašak za pecivo i promešajte špatulom. Zatim sve umutite mikserom. Polovinu smese sipajte u pleh obložen pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10 minuta. Zatim gotovu koru premažite džemom pa odozgo stavite ostatak smese i vratite u rernu na 35-40 min.

Kada se ispeče odozgo nanesite preliv koji ste ohladili.

Bonus video

instagram/cookistwow Mekana torta sa džemom i kokosom